Decembermaand Cadeautip #3: Koop een Wereldcadeau!

Door Carine

De decembermaand draait veelal om gezelligheid, feest en cadeaus. Maar wist je dat je van deze maand ook nog een extra groot feest kunt maken wanneer je je cadeaus koopt bij een van de goede doelen? Een win-win situatie, want je geeft een origineel cadeau, en steunt daarbij ook nog eens een goed doel. Beter kan niet toch?

Neem eens een kijkje op de website http://www.ecogoodies.nl/goede-doelen-cadeaus. Daar vind je een overzicht van de meeste goede doelen die een webwinkel hebben waar je voor het goede doel kunt shoppen. Een aantal voorbeelden:

  • Face This verkoopt hippe T-shirts met tekeningen die door Indonesische kinderen zijn gemaakt. De winst van de shirts gaat naar de scholen van deze kinderen. De shirts zijn gemaakt van biologisch katoen, dus je draagt ook nog eens een steentje bij aan het milieu.
  • Unicef heeft twee opties: koop een cadeau voor je eigen kind, bijvoorbeeld een leuk en leerzaam dominospel, of geef een kind in een ontwikkelingsland een nuttig cadeau, bijvoorbeeld een voetbal. Je kunt natuurlijk ook allebei doen!
  • Oxfam Novib heeft alleen cadeaus om weg te geven, zoals bijvoorbeeld schoolboeken, een studiebeurs voor een meisje of handenwasles. Je krijgt dan wel een mooie kaart voor je kindje thuis gestuurd waarop staat “dat zijn of haar cadeau naar iemand anders is gegaan die daar veel meer behoefte aan heeft. Dit is dé manier om meer mensen tegelijk blij te maken met één cadeau, en om op een persoonlijke manier jouw maatschappelijke betrokkenheid te laten zien”, aldus Oxfam Novib.
  • GeefeenBoompje.nl verkoopt Tante Perenboom uit Woezel en Pip! Je kunt een perenboompje bestellen voor 21,95. Volgens de website symboliseer je door het geven van een boompje dat het kind opgroeit en zich ontwikkelt in een gezonde groene wereld. Van elke boom die is verkocht gaat € 0,50 naar Nature for Kids, “een stichting die kinderen in ontwikkelingslanden bewust wil maken van hun eigen natuurlijke omgeving en respect wil bijbrengen voor natuur, milieu en bedreigde diersoorten”.

You may also like

Laat een reactie achter