Decembermaand Cadeautip #2: Maak het zelf!

Door Carine

De decembermaand kan duur uitvallen als je cadeaus moet kopen voor Sinterklaas en Kerst. Het is echter niet altijd nodig om al je cadeaus te kopen. Je kunt ze vaak ook heel gemakkelijk zelf maken. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook nog eens heel leuk om te doen. Daarnaast geef je je kind een uniek cadeau dat niemand anders heeft! Een van de leukste woonbladen van Nederland, 101 Woonideeën, heeft op haar website erg veel leuke zelfmaakideeën staan. Mr.Finny heeft de leukste doe-het-zelf cadeaus voor je verzameld.

  • Maak je eigen winkeltje in 15 stappen. Dit winkeltje is helemaal compleet met luifel, rolgordijntje, schoolbordjes voor de aanbiedingen van de dag en een raampje met gordijn!
  • Een stoere knuffelzitzak is te maken met vrolijke lapjes stof en heel veel piepschuimbolletjes. De zitzak ziet er vrolijk uit in elke (kinder)kamer.
  • Verzamel al je oude schoenendozen, verf ze wit (of in vrolijke kleuren) met restjes verf en teken er verschillende soorten huizen, winkels en bedrijfjes op. Denk bijvoorbeeld aan een garage, brandweerkazerne, een winkelstraat of een leuke woonwijk. Een goedkoop, maar superleuk idee!
  • Voor veel jongens is het een grote wens: een eigen drumstel! Een zelfmaakdrumstel kost bijna niks om te maken, dus ben je als ouder het getrommel helemaal beu, dan kan hij zonder problemen weer ‘verdwijnen’. Met een stel oude verfblikken, restjes verf en vrolijke stickers heb je in no time een knallend drumstel in elkaar gezet. Geef jezelf met de feestdagen dan wel een stel oordoppen cadeau.
  • Maak een origineel poppenhuis van de Ikea EXPEDIT kast en restjes behang. Is je kind het poppenhuis ontgroeid, dan kun je de kast eenvoudig in gebruik nemen als boekenkast of met manden omtoveren tot opbergkast.
  • Een multifunctionele speelkar maak je van een houten krat, vier wielen en een touw. Je gebruikt hem om er speelgoed in op te bergen of om je kind er vrolijk in rond te rijden.
  • Rollenspel prikkelt de fantasie van kinderen en stimuleert hun creativiteit. Met een doe-het-zelf poppenkast doe je je kinderen een groot plezier. Je kunt hem wit laten, zoals op de afbeelding, maar natuurlijk ook behangen met een vrolijk printje of versieren met leuke stickers.
  • Maak je eigen muziekdoos, of muziekkussen in dit geval. Met de afbeelding van een stoere radio wordt dit wel een heel gaaf exemplaar.
  • Een zelfgemaakte tafeltent doet niet onder voor speeltent die je in de winkel koopt. Gebruik vrolijke stoffen om de tent er geweldig uit te laten zien.
  • Tenslotte maak je een stoere speelgoedkist om alle cadeaus in op te bergen. Schilder de naam van je kind op de kist om hem helemaal af te maken.

You may also like

Laat een reactie achter