Dagje uit met kids: Wereldmuseum Rotterdam – Superstraat

Door Carine

Heb je altijd al eens willen binnenkijken in de leukste straat van Rotterdam? Dat kan in het Wereldmuseum! Een leuk dagje uit met kids van 6 tot en met 12 jaar is naar de tentoonstelling Superstraat, waar je kunt binnenkijken in de huizen en winkels van de bewoners. Wij bezochten de tentoonstelling en ik laat je hieronder zien wat je kunt verwachten van deze leuke straat.

De leukste straat van Rotterdam ziet er uit als een echte straat, met huizen, winkels en een restaurant. Wij gaan als eerste de winkel van de Poolse Aga in. In deze toko mogen de kinderen boodschappen doen en ze komen heel wat artikelen tegen die ze niet kennen. Producten uit de hele wereld staan op de boodschappenlijstjes, en bij elk lijstje hoort een eigen verhaal.

Vervolgens gaan we door naar het restaurant van Winston. In de keuken van het restaurant kun je verschillende wereldse gerechten maken door in de keukenkastjes op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten. Wanneer je alle ingrediënten hebt gevonden krijg je een filmpje gezien over de cultuur waar het gerecht uit komt. Leerzaam en leuk!

In het huis van kunstenaar Kevin kun je letters tekenen uit verschillende alfabetten. Dit vonden we een van de leukste kamers, omdat je je naam op hele grappige manieren kon schrijven. Ook hier is de achterliggende gedachte dat verschillende culturen zich op verschillende manieren uiten.

Na even stil te hebben gezeten om te tekenen gaan nu de heupen los bij het zomercarnaval. We leren dansen bij Rodney en mogen zelfs onze eigen kostuums ontwerpen. Deze kostuums worden geprojecteerd op een groot scherm, zodat je je ontworpen creatie voorbij kunt zien komen dansen. We blijven nog even in de muzieksfeer door in een van de huizen op de dj-stoel te kruipen en de coolste muziektracks te maken.

We lopen terug naar het huisje van Amira, een meisje dat gevlucht is uit Syrië en pas sinds kort in de straat woont. Door haar plakboek en een filmpje te bekijken leer je over haar leven in Syrië en wat ze heeft moeten achterlaten omdat er oorlog in haar land is. Ook bezoeken we Lydia, die juist al heel lang in de straat woont en op het punt staat te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Ze vertelt over de straat, haar verzamelingen en haar man die verre reizen maakte als zeeman.

Aan het einde van de straat is de werkplaats van de Turkste architecte Meryem. Zij bouwt het liefste gebouwen in de stijl van haar land en wij mochten haar een handje helpen met bouwen.

Wij hebben genoten van ons bezoek aan de Superstraat. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (onze jongste is vier en heeft goed mee kunnen doen) is er in deze straat heel wat te beleven. Echt een aanrader voor een dagje uit met kids dus!

Bekijk hier de openingstijden en prijzen.

You may also like

Laat een reactie achter