Thuis met kinderen door corona? 6 tips voor een zinvolle en plezierige dagvulling

Door Carine

Dat het zover zou komen dat Nederland op slot zou gaan en de scholen zouden sluiten hadden we twee weken geleden nooit gedacht. En nu is het toch zover: de scholen zijn dicht, thuiswerken is verplicht en het gewone dagelijkse leven ziet er heel anders uit. Nu zitten we dus thuis en de grote vraag is, hoe gaan we dat de komende drie weken bolwerken? Gelukkig stromen er van alle kanten tips voor zinvolle en plezierige dagvulling binnen, waarvan ik er hier graag een paar met jullie wil delen.

Dagplanning maken

Wij hebben vanmorgen samen een dagplanning gemaakt met behulp van een schema dat ik tegenkwam op Instagram. Het lijkt mij goed om toch een soort van ritme te houden. Of we ons elke dag aan het schema houden weet ik nog niet, maar in grote lijnen zullen we het schema, dat we hebben aangepast aan onze eigen wensen (iets meer scherm- en speeltijd), toch wel gaan volgen.

Het Wereld Natuur Fonds

Op de website van het Wereld Natuur Fonds staan leuke lessen van circa 30 minuten. Deze lessen in Toekomstkunde worden sinds september aangeboden voor de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs en gaan over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren aan de hand van actualiteiten. Bij elke les zit een werkblad en instructies voor ouders en/of leerkrachten. Wij hebben vanmorgen samen les 1 gemaakt en vonden het erg leuk en leerzaam om samen over een onderwerp uit de natuur bezig te zijn.

Virtuele musea bezoeken

Het Algemeen Dagblad tipt over een aantal musea die je virtueel kunt bezoeken. Via het Google Arts and Culture Programma is het mogelijk om bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het British Museum of het Uffizi in Florence via je computerscherm te bezoeken. Dwaal door de gangen van het museum en ontdek beroemde kunst, zonder dat je de deur uit moet.

Rekenen.nl

Op Rekenen.nl kun je verschillende rekensommen oefenen, van plus- en minsommen tot getallenlijnen en tafels. Onze kids vinden het leuk om dit een kwartiertje per dag te doen. Het is geen website om uren op te spelen, maar om dagelijks een paar sommen te maken is dit een hele prettige plek.

Luisterboeken van de Bibliotheek

De bibliotheek heeft speciaal voor iedereen die thuis moet blijven extra gratis luisterboeken toegevoegd. Voor leden en niet-leden! Voor kinderen zitten hier echt leuke boeken tussen, van Vivian den Hollander (De brief in de fles), Lydia Rood (De stem van het water), John Flannagan (De Grijze Jager 1), Jeff Kinney (Leven van een Loser 1), Rob Ruggenberg (Piratenzoon) en Charles Dickens (Oliver Twist – Alleen in Londen). Ben je lid van de bibliotheek, dan is de keuze nog veel groter! Een leuke tip voor een rustig uurtje.

Wij leren – extra tips

De site van Wij Leren biedt tot slot nog 75 andere tips voor het vullen van je dag. Het gaat hierbij om praktische tips voor dagritme, (buiten)spelen, lezen, taal, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, puzzelen, computer en muziek. Superhandige links naar websites met oefeningen en algemene tips om de komende tijd zo zinvol en plezierig mogelijk in te vullen.

You may also like

Laat een reactie achter