Grimaud en Port Grimaud: het nieuwe Venetië en een oud kasteel

Door Carine
Côte d'Azur Port Grimaud

Grimaud is een klein stadje in de Provençe, ten noord-westen van Saint-Tropez. Lange tijd was het de belangrijkste stad in de omgeving. De Golf van Saint-Tropez heette tot in de 19e eeuw de Golf van Grimaud, wat de betekenis van het stadje voor de omgeving wel weergeeft. In de stad zijn veel Romeinse resten te vinden, vooral in de gebouwen. Wij rijden vanuit het lager gelegen Port Grimaud met een treintje omhoog naar Grimaud. Ons vallen de grote hoeveelheid bloemen meteen op en we genieten van een wandeling door de kleurrijke straatjes van Grimaud. Boven in de stad liggen de resten van een oud kasteel uit de 11e eeuw.

Château de Grimaud

We klimmen langzaam naar boven met de baby in de draagzak en de peuter aan de hand. Halverwege zoeken we een plekje in de schaduw voor een fles en wat te drinken. Bij het kasteel aangekomen blijkt het er erg druk te zijn. Groepen toeristen verzamelen zich voor een rondleiding. Wij piepen net voor en kunnen de groepen zo voorblijven. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de lagergelegen gebieden tot aan de kust van de Middellandse Zee.

Port Grimaud: het Venetië van de Côte d’Azur

Met het treintje rijden we weer terug naar Port Grimaud. Dit stadje wordt wel het Venetië van de Côte d’Azur genoemd. Dit is zeer begrijpelijk, want de stad bestaat voornamelijk uit wegen van water die naar de vakantiehuizen met aanlegsteiger leiden. De stad werd vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw aangelegd en wordt gekenmerkt door de vele bruggen en kanalen. Beklim zeker even de toren van de Église Saint-François d’Assise de Port Grimaud. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over de kanalen en de vele aangemeerde boten. Grimaud en het kasteel zijn echt de moeite waard voor een dagje uit met kinderen.

Ook zin om de Côte d’Azur te bezoeken? Bekijk hier campings: Europcampings.nl en hotels: Trivago

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter