Dag wit, hallo kleur!

Door Carine

Toen we de sleutels van ons nieuwe huis kregen besloten we de basis wit te houden. Kleur zouden we later toevoegen, dus verfden we elke muur in het huis wit. Al vrij snel kregen de eerste muren een kleurrijk behangetje en de trap kreeg een likje verf, maar het verven van de muren durfde ik nog niet aan. Tot deze week. Ik kreeg het in mijn bol en verfde in de woonkamer en de keuken drie muren. Dag wit, hallo kleur. Nu kan ik het resultaat hier met jullie delen!

De kleuren van de woonkamer

Onze groene bank is het uitgangspunt van de kleuren in de woonkamer geworden. Groen is mijn favoriete kleur ever, maar om nou alles groen te maken vind ik een beetje teveel van het goede. Daarom werd de muur achter de bank een mooie vergrijsde blauwtint, de kleur Inflatable Blue van Histor. Ik ben erg blij met de warmte die dit deel van de woonkamer nu heeft. De houten stoelen van Ikea komen mooi uit tegen deze kleur en de bank valt wat minder op. In zijn geheel is het een hele warme kleurrijke zithoek geworden.

Toch miste er nog wat. We hebben een lange muur waar momenteel niet veel meer dan wat tafeltjes tegen aan staan. Hier moet op termijn een mooie kast en een piano komen te staan. Deze muur kon ook wel een oppepper gebruiken. De muur wordt onderbroken door de trap en gaat vervolgens in de keuken weer verder. In de keuken zit een mooi ombre-groen behang. Ik wilde dit terug laten komen in de muur van de woonkamer. Daarom besloot ik voor groen te gaan, en wel het groen van de bank. Zo komen de kleuren in de woonkamer weer mooi samen. Het werd een mooie donkergroen (kleurnummer IG PS-1171 van de Karwei) die ik in een extra matte verf van Flexa liet mengen.

De kleur in de keuken

Op onze zwarte keuken zijn we zo trots als een pauw. Deze zwarte schoonheid heeft niet veel nodig om te schitteren. Ik wilde daarom een kleur die de zwarte keuken zou versterken en beter doen uitkomen in plaats van een kleur die de keuken op de tweede plaatst zou doen zetten. Ik ben fan van oker, maar dat vond ik eigenlijk nog te geel. Ik zocht naar een warmere kleur die ook goed zou passen bij de kleuren in de woonkamer. Uiteindelijk koos ik voor de kleur Caramel (kleurcode GN 079-03 van Gamma). Omdat deze achter het aanrecht zou komen liet ik hem mengen met de verf van Histor Clean, zodat eventuele vlekken er met een doekje makkelijk af te poetsen zijn (dat hoop ik tenminste).

Wat een verschil kan kleur maken! In plaats van een klinische witte ruimte is de woonkamer nu een warm bad. Ook de keuken heeft een warme upgrade gekregen. Ik ben blij met de kleurtoevoegingen in ons huis. Wat vinden jullie?

Hieronder alle kleuren op een rijtje:

  • Inflatable Blue 7509 van Histor – gemengd met Flexa Creations extra mat
  • Donkergroen IG PS-1171 van Karwei – gemengd met Flexa Creations extra mat
  • Caramel GN 079-03 van Gamma – gemengd met Histor Clean
2 Reacties
3

You may also like

2 Reacties

Deense zomer 15 februari 2020 - 17:56

Super gedurfd al die kleuren! Mooi Carine. Een tip voor in de keuken is om met lak in dezelfde kleur als de muurverf een baan te verven op spathoogte. Dat is nog gladder en beter afneembaar. Dat heb ik ook gedaan en bevalt heel goed.

Reply
Carine 15 februari 2020 - 18:22

Dankjewel Linda! En wat een goede tip, die ga ik toepassen!

Reply

Laat een reactie achter