Bormes-les-Mimosas, bloemrijk stadje in de heuvels

Door Carine
Côte d'Azur Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas, een heuveldorpje, dankt zijn naam aan de vele soorten Mimosa-struiken die er te vinden zijn. Het is een van de mooiste dorpen van de Zuid-Franse kust. Het dorp slingert zicht tegen een heuvel omhoog en is in het bezit van authentieke straatjes en huizen. In het dorp vind je veel boetiekjes en kunstgalerieën, maar ook veel prachtige planten en struiken. Het is dan ook niet voor niets dat Bormes-les-Mimosas een van de zogenaamde Villes et Villages Fleuris de France, ofwel een van de mooiste bloemrijke dorpen van Frankrijk, is.

Hoe hoger je komt, hoe spectaculairder het uitzicht over de zee en de eilanden voor de kust. Kortom, een dorp dat je zeker moet bezoeken als je op vakantie aan de Côte d’Azur bent. Leuk weetje: de Franse presidenten vierden in het geheim hun vakantie op een van de eilandjes voor de kust. Tot dit in 2013 werd ontdekt, waarna het eiland en het daarop gelegen fort (Fort de Brégançon) een nationaal monument werd en een toeristische bestemming kreeg.

Een bezoek aan Bormes-les-Mimosas is uitstekend te combineren met een middag op het strand. De stranden van Plage du Lavandou, Plage de l’Anglade, Plage de Saint-Claire en Plage de la Favière liggen om de hoek.

Ook zin om naar de Côte d’Azur op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT
MEER LEZEN OVER DE CÔTE D’AZUR
ANDERE ARTIKELEN OVER DE CÔTE D’AZUR

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter