Dagje uit: Tentoonstelling over illustraties in kinderboeken in Museum Meermanno & het Letterkundig Museum

Door Carine

In een groot deel van Nederland zijn het de laatste dagen van de meivakantie. Weet je niet meer wat je moet doen omdat het stormachtig weer is en je ondertussen alle films wel uit de kast hebt getrokken voor je vakantievierende kinderen? Dan zou je een tripje naar het Letterkundig Museum en Museum Meermanno in Den Haag kunnen ondernemen. Tot en met 17 mei is in deze musea een duotentoonstelling te zien over illustraties in (kinder)boeken.

In Museum Meermanno is de tentoonstelling ‘De verbeelders’ te zien. Hier kun je de ontwikkeling van de Nederlandse boekillustratie vanaf het einde van negentiende eeuw tot op heden bekijken. Er is een gratis speurtocht voor kinderen, ze kunnen zelf illustraties maken en (prenten)boeken lezen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in het museum.

De tentoonstelling ‘Van Arendsoog tot Wiplala’ in het Letterkundig Museum richt zich speciaal op illustraties in kinderboeken. Je komt er veel bekende jeugdhelden tegen. Leuk is dat een deel van de illustratie is gekozen door het publiek op de Facebook-pagina van het museum. Illustraties bij versjes van Annie M.G. Schmidt, tekeningen van Anton Piek en het werk van Thé Tjong-Khing: je komt het allemaal tegen.

Meer informatie vind je op de websites van Museum Meermanno en het Letterkundig Museum.

You may also like

Laat een reactie achter